Voor- en nadelen van het gebruik van een makelaar bij het verkopen van een huis

Voor- en nadelen van het gebruik van een makelaar bij het verkopen van een huis

Veel mensen vragen zich af of ze echt een makelaar nodig hebben om hun huis te verkopen. Of ze er een nodig hebben of niet, hangt af van de individuele omstandigheden. In sommige gebieden is het werken met een verkoopmakelaar volkomen legaal. Veel makelaars beschouwen dual agency echter als een belangenconflict. In een dergelijke situatie kan een verkoper eindigen met een minder dan wenselijke prijs Baasmakelaardij.nl Makelaar Dordrecht. Deze situatie kan erg stressvol zijn voor zowel de koper als de verkoper.

Het nadeel van het inschakelen van een makelaar zit hem in de commissie die zij rekenen. Deze commissies variƫren doorgaans tussen 4% en 7% van de verkoopprijs in sommige provincies. Dit is echter mogelijk geen belangrijke factor voor u. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat een makelaar vaak is aangesloten bij een bank of andere instelling. Als zodanig zal de agent waarschijnlijk proberen zijn dienst te verkopen, zelfs als een concurrent een beter tarief biedt.

Een makelaar weet meer over openbaarmakingswetten dan een verkoper, dus het is waarschijnlijker dat ze potentiƫle problemen aan kopers bekendmaken. Het niet melden van een mogelijk probleem kan leiden tot een rechtszaak van de koper. Om dit probleem te voorkomen, hebben agenten een beroepsfouten- en verzuimverzekering om hen te beschermen. In het geval dat u een makelaar inschakelt, moet u altijd de vergoedingen en andere voordelen van het werken met hen controleren. Bovendien heeft een goede makelaar een lange lijst van tevreden klanten.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: Baasmakelaardij.nl

Related Posts